Freddie Gibbs

+ Finess

Datum har passerat

Freddie Gibbs är rapparen som uppskattas lika mycket av sina kollegor som kritiker och fans. Med tre hyllade albumsläpp bakom sig är Indiana-rapparen helt klart ett av de mest intressanta namnen just nu. När årstiderna når gränslandet mellan vår och sommar välkomnar vi Gibbs tillbaks till Sverige! Den 20 maj på KB i Malmö är det som gäller!

Albumen ”ESGN” (2013), ”Piñata” (2014) och senaste släppet ”Shadow of a Doubt” (2015) har samlat på sig höga betyg från kritiker och Gibbs fanbase har vuxit stadigt de senaste åren. Hans lugna och släpiga rap har på senaste tid skapat ett namn för Gibbs i branschen och genererat samarbeten med rappare som Black Thought, Gucci Mane, Danny Brown, Raekwon, Scarface och givetvis samarbetet med den omtyckta producenten Madlib som resulterade i det andra albumet ”Piñata”.

Men det är det senaste albumet ”Shadow of a Doubt” som har inneburit att Freddie Gibbs har tagit nästa kliv i karriären. Med sin innovativa ljudbild och låtar som ”Careless”, ”10 Times” (med Gucci Mane och E-40) och ”Mexico” har albumet redan miljontals spelningar och blev snabbt en favorit hos många rapfans, världen över.

Så fort solen har tinat upp gatorna i Malmö så får vi chansen att se ”Gangsta Gibbs” blanda hård leverans med bakåtlutad och lugn rap, som bara han kan. Den 20 maj på KB – be there!

+++

Support: Finess
Finess, som egentligen heter Jaouli Akofely, är ett av Stockholms mest lovande raplöften. Finess har sitt ursprung i Kongo, men är uppvuxen i Hässelby och mötte hiphopen på allvar 97-98 när han var i 10-års åldern tack vare att hans storebröder hade 165 management, där bland andra Ken Ring var signad. Sedan dess har han skrivit, spelat in, turnérat och gästat i en lång rad samarbeten med artister som Abidaz, Sebbe Staxx, OIAM och så klart Ken Ring.

Förre året kontrakterades Finess av Sony Music Sweden och nya singeln ”Där på hörnet” blev det första smakprovet från en kommande EP som släpps senare i år. ”Där på hörnet” gästas av Mwuana, Samboii (OIAM) och Mxhxn och är producerad av V och Me. Finess är nyligen aktuell med sin nya tolkning av låten ”Stad i ljus” som han gjorde under sin medverkan i programmet ”Lyckliga gatan” som sändes i TV4.