Franska Trion

+ Elina Ryd

Datum har passerat

Göteborgska Franska Trion har nyss släppt sin sjunde skiva, dubbelalbumet ”Som ett spjut genom dagarna” – 20 nyskrivna låtar om kärlekens helvete och paradis. Och i vanlig ordning när det kommer till albumsläpp och Franska Trion har skivan hyllats stort.

”Det har blivit någon form av rockmusik tror jag. Vi tror att det har blivit något alldeles extra faktiskt. Sju är ju ett heligt tal, och den sjunde skivan lever upp till det”, hälsar Matti Ollikainen som sjunger, spelar piano och skriver text & musik.

Matti har vid sidan av sin egen musik också spelat med en rad amerikanska bluesmusiker som Carey Bell, Louisiana Red och Johnny Dyer samt gjort filmmusik och samarbetat med en rad svenska artister som t.ex. Anna Järvinen, Håkan Hellström, Joel Alme, Stefan Sundström, Hästpojken och Mando Diao. Tillsammans med Thommy Larsson på trummor och Viktor Turegård på bas tar Franska Trion form och bildar en explosiv konstellation som fullkomligt briserar live.

Hemma i Göteborg är bandet en institution och spelar ständigt för fulla hus. Runt om i landet har ryktet så sakterligen börjat sprida sig och nu är det dags för Malmö att få ta del av detta unika band. Har du ännu inte upplevt Franska Trion live är det hög tid att göra det. Den 2 november står bandet på scen på Victoriateatern och vi vågar utlova en magisk kväll!