Epica

+ Skálmöld

Datum har passerat

I den symfoniska metalvärdlen kretsar det mesta runt djärva idéer och hög standard, men få band har tagit den här bombastiska genren till sådana höjder som nederländska Epica. Med ett fräscht och vitalt sound blev bandet uppmärksammade för 2003-års debutalbum ”The Phantom Agony”. I mötet mellan Simone Simons sång, bandets tyngd och låtarnas filmiska arrangemang uppstod Epicas storhet.

Sedan dess har bandet utvecklats och fått en allt högre status inom genren. Med höjdpunkter som den mörka, religiösa utforskning på ”The Divine Conspiracy” (2007), intensiva ”Design Your Universe” (2009), politiska ”Requiem For The Indifferent” (2012) och fram till 2014-års släpp av ”The Quantum Enigma” har de kommersiella framgångarna blivit allt större samtidigt som Epica uppvisat en allt högre kreativ höjd.

Nu är Epica aktuella med sitt mest ambitiösa släpp hittills – ”The Holographic Principle”. Med det i ryggen kommer bandets The Nordic Principle Tour till Malmö under vintern 2017. Missa inte chansen att se dem på KB tillsammans med isländska Skálmöld den 5 mars!