Elvis Costello

Datum har passerat

Kompositören, sångaren, låtskrivaren och gitarristen Elvis Costello återvänder till Göteborg för en spelning på konserthuset den 23 februari!

Från en vild start fram till sin nuvarande ställning som en omåttligt populär och respekterad låtskrivare och berättare, presenterar nu Elvis Costello när han kommer till Sverige sina låtar och mest levande berättelser i en retrospektiv soloföreställning som firar en musikalisk karriär som sträcker sig över mer än 35 år.

Costello är kanske mest känd för sina tid med The Attractions, med vilka han invaldes till Rock and Roll Hall of Fame 2003. Han är även känd för sitt framgångsrika samarbete med The Imposters och sina konsertframträdanden med pianisten Steve Nieve.

Costello har haft hyllade samarbeten med musikikoner som Burt Bacharach, Paul McCartney och The Roots – för att nämna några få. I år är dessutom Costello en av de som valts in i Songwriters Hall of Fame.

Senast han var i Sverige var 2014 då GP:s recensent Johan Lindqvist gav konserten i Göteborg 4 av 5 i betyg med orden ”Elvis Costello är en mästare som vet att aldrig måla in sig själv i något hörn. Full koll som han har både på sitt eget uttryck och sin alltmer detaljerade musikaliska karta. Få andra har sådan bredd i sin musikaliska gärning, men ändå med en konsekvent röst.”

Det är med stor förväntan och glädje vi ser fram emot att åter välkomna Elvis Costello till Göteborg i vinter!

Foajén öppnar: 17.30 | Konsertsalen öppnar: 19.00 | På scen: 19.30