Cleo

Datum har passerat

Cleo. Svenska rappens mamma. Med dryga 10 år på hiphop-scenen har hon gjort musik med framgångsrika artister som Linda Pira, Adam Tensta, Alina Devecerski, Looptroop Rockers, Kristin Amparo, Syster Sol, Mwuana och Trainspotters.

Hon släppte sin första EP 2007, följde upp det med debutalbumet 2011 och den prisbelönade EP:n ”Vem E Han” tillsammans med Kristin Amparo 2014. Däremellan har hon släppt flertalet singlar. I maj kommer nästa EP ”Cleo Är En Boss” som precis som ”Vem E Han” är producerad av Broke ’N Tipsy.

Cleo är en respekterad och älskad liveartist. Hon vann titeln ”Årets Liveakt” på Kingsizegalan 2015 och ”Årets Live” på Manifestgalan 2016. Hon stod även nominerad till ”Guldmicken” på P3 Guld-galan 2015. Ingen lämnas oberörd när Cleo står på scen.

”Nathalie Missaoui är född att stå på scenen – med allt vad det innebär (…) Jag ska villigt erkänna att detta var de bästa 90 minuterna jag har sett. Och kanske den bästa svenskahiphopspelning jag har upplevt i mitt liv hittills.” – Recension i Kingsizemagazine 2015

Få artister i Sverige har Cleos starka persona. Cleo har tillsammans med Vanessa Marko grundat det feministiska musikkollektivet Femtastic. Genom Femtastic har de samlat, inspirerat och skapat scen åt ett stort antal unga kvinnor inom urban musik. Detta har inte bara lett till långsiktig förändring i musikbranschen, utan även byggt en stark och dedicerad fanbase. Genom sitt engagemang har hon även lagt grunden till den omtalade Fatta-kampanjen mot sexuellt våld och det kreativa kollektivet Random Bastards.

Cleo är just nu aktuell med serien ”Femtastic – Girls Up Front” på SVT. Hon är också en av huvudpersonerna i nästa säsong av succéprogrammet ”Lyckliga Gatan” som har premiär på TV4 i april 2016. Missa inte när hon nu besöker Malmö och KB lördag den 21 maj!