Christian Kjellvander & Band

Datum har passerat

Ända sedan tiden i bandet Loosegoats och första soloalbumet har Christian Kjellvander alltid varit närvarande i svenskt musikliv. Hans unika förmåga att bara efter några sekunders sång kasta in oss i en mental bil längs en landsväg i själva hjärtat av USA, har gjort honom till vårt lands främsta leverantör av indie-americana. Där den sörmländska landsbygden möter de ändlösa amerikanska vägarna – där står Christian Kjellvander som en orubblig vägvisare i våra liv, med vackra melodier och eleganta texter som pekpinne.

Med album som ”I saw Her From Here/From Here I Saw Her”, ”The Rough And Rynge” och senaste ”The Pitcher” (2013) i bagaget, står nu Christian Kjellvander åter redo att förgylla våra liv med ännu en samling låtar. Nya albumet ”A Village: Natural Light” släpps 14 oktober (via Startracks) och är ett album om att leva, älska och dö – om att stanna kvar när det blåser och rida ut stormen. Albumet är inspelat i Christians hem, en gammal sörmländsk missionskyrka och har varvats med deltidsarbete på en kyrkogård – detta för att Christian sökte det verkligaste jobbet som fanns för att låta det blöda in i sångerna.

Första singeln ”Midsummer (Red Dance)” är nu släppt och i samband med detta kan vi också meddela att Christian Kjellvander åker på höstturné med fullt band (Per Nordmark – Trummor, Pelle Andersson – Keys, Rubén Engzell – Bas). Den 12 november blir det stopp i Malmö och spelning på KB. Missa inte!