Architects

+ Stick To Your Guns, Bury Tomorrow

Datum har passerat

När Architects sjunde album, ”All Our Gods Have Abandonded Us”, släpptes kom skivan som en bomb i metalvärlden. Det är onekligen bandets tyngsta och mörkaste släpp, med mycket utrymme för reflektion och eftertanke kring den värld vi lever i. Skivan visar verkligen på hur nyskapande Brighton-bandet är med sin musik. Efter en sådan käftsmäll till album ser vi fram emot att få uppleva bandet live i Göteborg igen! Den 24 oktober på Trädgår’n är det som gäller för Sverigefavoriterna Architects. Support denna kväll blir inga mindre än Stick To Your Guns och Bury Tomorrow.

”All Our Gods Have Abandonded Us” spelades in helt och hållet i Göteborg och har hyllats som ett nästa steg i en genre som enligt många har stagnerat. Det är ett album där Architects vägrar att be om ursäkt – de tvekar inte heller för att trampa på några tår på vägen, med en skiva som är lika ärlig som den är mörk och utmanande.

Gitarristen Tom Searle sammanfattar skivan så här:
“To me, All Our Gods… is about getting to the root of the dysfunctions and disillusionment that cause all of this mess, be it personal or political or environmental”

Väckarklockan som senaste skivan är för hela musikvärlden är heller inget ny företeelse för Architects. De har utmanat omvärlden och omdefinierat metal och metalcore flera gånger om genom åren. Architects har levt upp till sitt namn, då de ritat om hela grunden för en genre som var i stort behov av en förändring.

Med sju album i ryggen och låtar som ”Gravedigger”, ”These Colours Don’t Run”, ”Naysayer” och från senaste albumet: ”A Match Made In Heaven” – så har Architects gått från att vara lokala hjältar i Sussex till att nu vara ett av världens främsta band inom sin genre.

Pionjärer, trendsättare – arkitekter. Och Sverige har blivit något av ett andra hem för Architects, därför längtar vi lite extra mycket till den 24 oktober då de kommer ”hem” igen – för en efterlängtad spelning på Trädgår’n i Göteborg!

+++

Stick To Your Guns kommer från Orange County, California i USA och bildades 2003. Efter att ha släppt EP:n ”Compassion Without Compromise” samt debutplattan ”For What It’s Worth” på mindre etiketter fick de 2007 skivkontrakt med Century Media Records. Man släppte även ”Comes From The Heart” 2008. Efter en del turbulens i bandet skulle det stora genombrottet komma med tredje plattan ”The Hope Division” (2010) och nytt skivkontrakt med Sumerian Records. Detta samarbete varar än idag och bandet har gått från klarhet till klarhet med albumen ”Diamond” (2012) och ”Disobedient” (2015). Idag är de ett självklart namn för många när man pratar om melodisk hardcore/metalcore, så räkna med en grym spelning i Göteborg!

+++

Bury Tomorrow kommer från Southhampton, Hampshire i England och bildades 2006. Året därpå släppte man sin självbekostade EP ”The Sleep Of The Innocents” med målsättningen att överbevisa alla som menade att begreppet metalcore var en utdöende trend. Man får nog ge dem rätt, då de 2009 skrev skivkontrakt med Basick Records (Europa) samt Artery Recordnings (USA + Japan) och släppte debutplattan ”Portraits”. Detta var inte enbart till deras fördel då stora bråk med Artery Recordings höll på att bli bandets död. Det dröjde därför ända till 2012 innan man samlat krafter och landat nytt skivkontrakt med Nuclear Blast som släppte andra plattan ”The Union Of Crowns”. Efter detta har det gått som på räls och albumen ”Runes” (2014) och ”Earthbound” (2016) bevisar att Bury Tommorow är allt annat än en trend, så ta chansen att se dem på Trädgår’n!

Åldersgräns: 18 år, 13 år på balkongen