An Evening with Mark Lanegan

+ Special Guest: Duke Garwood

Datum har passerat

Mannen med den magiskt raspiga rösten, Mark Lanegan, återvänder till Sverige i maj för två efterlängtade spelningar, varav en i Malmö. Som special guest tar han med sig ingen mindre än Duke Garwood.

Den amerikanske singer-songwritern Mark Lanegan gjorde sig ett namn under nittiotalet som frontman för grungebandet Screaming Trees och med sitt egna solomaterial. Med nio soloalbum på cv:t och en mängd andra projekt – bland annat ett flertal samarbetsalbum med Isobel Campbell, The Gutter Twins-projektet tillsammans med Afghan Whigs-frontmannen Greg Dulli och inhopp i Queens of the Stone Age – har Mark Lanegan hållt sig upptagen. År 2013 släppte Mark Lanegan även Black Pudding, ett samarbete mellan Lanegan och den hyllade brittiske multiinstrumentalisten Duke Garwood som nu följer med Lanegan som special guest på vårens Sverigedatum. Duke Garwood har även bland annat samarbetat med Savages och släppt fem soloalbum varav det senaste, ”Heavy Love”, släpptes förra våren på brittiska indielabeln Heavenly Recordings.

Den 16 maj gästar Mark Lanegan KB i Malmö. Räkna med en kväll med mörk, vacker och drabbande musik som inte kommer lämna någon oberörd.

*** Information om flytten ***
Konserten den 16/5 med Mark Lanegan flyttas från Slagthuset till Kulturbolaget (KB) på Bergsgatan 18. Detta för att avnjuta konserten i en mer intim miljö. Samma tider och redan köpta biljetter gäller.

På KB kommer det att dukas upp ”biosittning” med reserverade sittplatser för dem med Slagthusbiljett. Platserna är ej numrerade.