Wardruna

Datum har passerat

Wardruna återvänder till Göteborg våren 2018! Mer info och biljetter här!

Wardruna är en norsk musik-konstellation som skapar nya tolkningar av gamla nordiska kulturella och esoteriska traditioner. Projektet startades av kompositören Einar Selvik 2002 och har sedan dess släppt två kritikerrosade album (2009 & 2013) i den pågående Runaljod trilogin.

Med hjälp av några av Skandinaviens äldsta instrument, ljud natur och låtar skrivna på norska, fornnordiska och gammelskandinaviska skapar Wardruna ett magnifikt, visuellt och vackert ljud som tar dig tillbaka till fornnordisk kultur och visdom på ett helt nytt sätt. Wardruna använder främst gamla och historiska instrument kraviklyre, tagelharpe, judisk harpa, trumpeter / vallhorn, näverlur m.m. Andra källor och okonventionella instrument såsom träd, stenar, vatten och facklor används också. Alla dessa element är noggrant utvalda och vävs in i ett rikt och modernt musikaliskt landskap och kompletteras med viskande röster, melodisk sång och kraftfull refräng. Musikaliskt är Wardruna svårt att kategorisera. Även om den delvis faller under folkmusik, världsmusik och omgivande genrer är ingen av dessa genrer övertygande beskrivningar av Wardruna och deras unika musikaliska uttryck. Det måste helt enkelt upplevas!

Einar Selvik och Wardruna är idag en viktig del av det musikaliska inslaget i den framgångsrika tv-serien VIKINGS producerad av History Channel. Serien använder en stor mängd Wardrunas musik och Einar är också co-kompositör av seriens soundtrack i säsong 2, 3 och 4.

Wardruna är kända för att göra få och exklusiva konserter. Spelningen på Lorensbergsteatern den 20 april blir bandets första konsert någonsin i Sverige!

Medverkande musiker:
Einar Selvik – sång, historiska instrument
Lindy-Fay Hella – sång
Arne Sandvoll – sång percussion
Jørgen Nyrønning -Fiol
Hans Christian Dalgaard – percussion
Eilif Gundersen – Lur och bukkehorn