Tower Of Power

Datum har passerat

Tower of Power återvänder till Göteborg hösten 2017! Mer info och biljetter här!

I nästan 50 år har Tower Of Power framfört sin egna typ av soulmusik. De uppträder regelbundet inför utsålda hus över hela världen och senast de var i Sverige spelade de på ett utsålt Nalen i Stockholm hösten 2014. Nu är det klart att den legendariska amerikanska funksoul-gruppen återvänder till Sverige för en konsert på Trädgår’n i Göteborg den 7 december!

Redan 1968 introducerade de sitt unika musik-varumärke till sina fans. Deras sound kan vara svårt att sätta i ett fack men bandets ledare och grundare, Emilio Castillo, har sagt ”What Tower plays is urban soul music”.

Tower Of Powers rytmsektion skapar ett ”groove” som man inte hittar hos något annat band. Den kraftfulla blåssektionen är unik och sättet de närmar sig allt, från att skriva och arrangera låtar till att framföra dem, är helt deras eget. Tillsammans med en enastående sångare är Tower Of Power en av de mest dynamiska grupper som någonsin stått på en scen.

Även om de bytt medlemmar genom åren har Tower Of Power alltid varit trogna sig själva, sin musik och dess rötter och de har aldrig misslyckats med att tillfredsställa sin publik.

När de kommer till Göteborg i december kan vi förvänta oss allt ifrån Philly- och Motown-soul till ljuva ballader, R&B, funk och disco. Det blir en tidlös och klassisk upplevelse som framförs av musiker som varit hängivna sin musik i snart femtio år!