Talib Kweli

Datum har passerat

Brooklyns smartaste agitator Talib Kweli besöker Köpenhamn i höst för att visa precis varför bland annat både Jay Z och 50 Cent har kallat honom sin favoritrappare.

Egentligen behövs inte ryggdunkar från andra celebra rappare för att förstå Kwelis storhet; sedan hans dagar med Mos Def och Black Star har han konsekvent utmärkt sig som en av rapens tydligaste visionärer. Under eget namn har han sex hyllade album, mixtapes och kollaborationer med Madlib, Kanye West och Pharrell Williams/The Neptunes för att bara nämna några. Kweli har lyckats få kommersiell framgång att gå i takt med personlig frihet samtidigt som cred haglar ner över honom. Med 2013 års ”Prisoner Of Conscious” och ”Gravitas” lyckades han ena kritiker och fans i unisona körer sjungandes superlativer.

Talib Kweli har rest världen över, antingen solo eller med sitt entourage, och alltid lyckats få ställen att koka över av hans entusiasm som är mer än bara smittande. Han återvänder till ett Sverige som mottagit honom som en gud alla de gånger han gästat landet och har för avsikt att sätta våra hjärtan i brand en gång för alla. Den 26 november äntrar han Pumpehusets scen, så se till att skaffa biljett snarast.