Refused

+ Arre! Arre!

Datum har passerat

År 2012 kom beskedet som slog ner som en bomb i musikvärlden. Refused, ett av Sveriges mest inflytelserika rockband, skulle återförenas. Under de senaste åren har Refused återigen tagit festivalscener världen över i besittning och i somras släpptes bandets första album på 17 år – ”Freedom”. Refused är i allra högsta grad vid liv och det står nu klart att bandet kommer till Malmö och KB den 26 februari! Vi säger grattis på förhand till alla som lyckas knipa en biljett.

Efter att ha bildats i Umeå 1991 slog Refused igenom i mitten på nittiotalet och med sitt tredje album ”The Shape of Punk to Come” (1997) skapade de en certifierad klassiker. Den hardcorepunk som bandet gjort sig kända för blandades med influenser från bland annat post-punk, jazz och techno – tillsammans med uttryckt politiska texter. ”The Shape of Punk to Come” räknas än idag som ett av historiens mest inflytelserika punksläpp. Med en ständig vilja att utvecklas och återuppfinna sig själva och sin musik har Refused förblivit ett av Sveriges viktigaste band, likväl som en storslagen och explosiv liveupplevelse som kväll efter kväll når nya höjder. På senast släppta ”Freedom” jobbade bandet med bland andra producenterna Nick Launay (Arcade Fire, Nick Cave & The Bad Seeds, Yeah Yeah Yeahs) och Shellback (främst känd för sitt samarbete med Max Martin och artister som Taylor Swift, Ariana Grande och P!nk).

Resultatet? Ett av årets bästa och mest hyllade album från ett av Sveriges absolut viktigaste band.

+++

Support: Arre! Arre!
Arre! Arre! är här för att storma varje hjärta. 2014 släppte Malmöbandet EP:n ”Word on the street”, endast ett par månader efter deras uppkomst. EP:n spelades in på egen hand under en dag och släpptes på kassett. Denna blev väl mottagen och bandet hypades bland annat av Bikini Kill- trummisen Tobi Vail på sociala medier. Efter bejublade spelningar från Köpenhamn i söder till Luleå i norr med bland annat Chain and the Gang och Mattias Alkberg/Södra Sverige valde bandet att fokusera på att skapa nya låtar och studiotid. Resultatet blev debutalbumet ”A.T.T.A.C.K” som släpptes på Rundgång Rekords i november 2015. Ambitionen är musik som berör och som peppar till revolt och det har tydliga kopplingar till 90-talets riot grrrl-scen. Albumet gav bandet en nominering till P3 Guld i kategorin ”Årets rock/metal” samt en vinst på Manifestgalan i kategorin ”Årets punk”. Skivan har spelats flitigt i P3 och hyllats av bland annat Musikguidens Håkan Persson och Germund Stehag.