Raubtier

+ Convivium, Skeleton Birth

Datum har passerat

2014 gjorde Raubtier en bejublad Sverigeturné inför fulla hus och nu är alltså den norrländska besten tillbaka med en ny skiva och tillhörande turné. Den 11 mars intar de KB i Malmö tillsammans med Convivium och Skeleton Birth. Missa inte!

Raubtier räknas som ett av de stora stjärnskotten inom svensk hårdrock. Deras egensinniga taktfasta musik i kombination med djupa poetiska texter på svenska, hyllandes den norrländska själen, har tagit bandet till den stora publiken. För singlarna ”Världsherravälde” och ”Låt napalmen regna” belönades de även med en guldskiva.

Deras nya singel ”Den sista kulan” är ute nu och går att lyssna på via bl.a Spotify.

”Vi kan knappt bärga oss, inför detta stundande spektakel. Äntligen skall rovdjuret åter jaga hårt över landskapen” / Pär Hulkoff

+++

CONVIVIUM
Från Dalarnas djupa skogar kommer Convivium – vinnarna av Wacken Metal Battle 2014 med ett fräscht sound som är både aggressivt och melodiskt. En låt kan gå från ett stenhårt, mosh-inspirerande riff till en refräng du bara måste sjunga med i, vidare till ett vilt solo och ett breakdown tyngre än bly. Allt detta utan att känslan för musikalitet och sammanhang går förlorad.

Med de tre EP:arna ”Enmity”, ”Rise to Remain” och ”Staring into Black” bakom sig skriver Convivium nu material för en fullängdare, som planeras att släppas 2017. Denna platta kommer visa ett mer fokuserat band som verkligen funnit sin plats inom modern metal.

Mer info: Hemsida | Facebook | Spotify | Youtube

+++

SKELETON BIRTH
Efter att ha återvänt från militärtjänst i Afghanistan 2009 bildade Morgan Frööjd (gitarr och sång) ihop med Erik Forsgren (trummor), Ulf Johansson (gitarr) och Jan Lindberg (bas) bandet Skeleton Birth. Alla med samma behov att spela snabbt och tung in-your-face-metal. Morgans erfarenheter från Afghanistan inspirerade i hög grad till musik och texter.

År 2012 var helt tillägnad liveframträdanden runt norra Sverige. I början av 2013 gick bandet in ​​i studion för att spela in sin första skiva, ”War Diary”, som beskriver både faktiska situationer som tankar och reflexioner från en soldat vid fronten. Skivan är mixad och mastrad av JOCKE SKOG från CLAWFINGER. Hulkoff från Raubtier och Simon Johansson från Wolf har lagt varsitt solo på låten ”War Will Always Prevail”.

Den låt som vi håller varmast om hjärtat är ”Seven Years and Married”, som berättar om en sjuårig flickas livsöde i det distriktet som Morgan tjänstgjorde i.

Mer info: Hemsida | Facebook | Spotify | Youtube