José González

+ This Is The Kit

Datum har passerat

José González är utan tvekan en av våra största singer-songwriters och har med senaste albumet ”Vestiges & Claws” återigen påvisat sin storhet. Efter en bejublad spelning på årets Stockholm Music & Arts får vi nu ytterligare en chans att se honom + band på svensk mark – den 17 december på KB i Malmö!

José González släppte sitt debutalbum ”Veneer” redan 2003 och uppföljaren ”In Our Nature” kom 2007, två album av finstämd och känslosam indiefolk med gitarr och sång i fokus som kom att placera José González på toppen av singer-songwritertronen.

Efter det gick det över sju år innan José González återvände med mästerverket ”Vestiges & Claws” i februari. Men han var knappast sysslolös under tiden – bland annat finns två album med sitt band Junip, turnéer med Sidi Touré och Tinariwen och soundtrackarbeten på cv:t från de sju åren.

”Vestiges & Claws” är den tredje installationen i González akustiska trilogi och spelades in hemma och producerades av José González själv. Albumet är en intim historia där mjuka gitarrarrangemang möter makalöst låtskrivande.
Live får detta vingar och lyfter till nya höjder tillsammans med fullskaligt band (bestående av Joel Wästberg, Jakob Albinsson, James Mathe och Andres Renteria).

När han i augusti, tillsammans med ovan nämnda musiker, stod framför ett till bredden fullt Skeppsholmen på årets Stockholm Music & Arts beskrev DN:s Po Tidholm konserten med orden ”obegripligt bra, något av det bästa jag sett på länge”. Vi kunde inte ha sagt det bättre själv. José González går alltid rakt in i hjärtat – och december känns plötsligt mer efterlängtat än någonsin.