Ison & Fille

Datum har passerat

Ison & Fille har i höst varit aktuella i ”Så mycket bättre” på TV4, i föreställningen ”Den e vi” på Dramaten och med nya samlingsalbumet ”Resumé”. I början av nästa år ger sig en av landets mest hyllade hiphopakter ut på en Sverigeturné som kommer till Malmö och KB den 12 februari!

Det är en av Sveriges största hiphop-grupper som ger sig ut på en ny turné i början på nästa år. Ison & Fille har släppt två av svensk hiphops mest hyllade album, “För evigt” (2011) och ”Länge leve vi” (2014), och under hösten medverkade de i TV4:s “Så mycket bättre”. Där gjorde de egna tolkningar av bland annat Niklas Strömstedts “Tänd ett ljus”, Kleerups ”With Every Heartbeat” (“Hjärtslag”) och Jenny Berggren/Ace of Base:s ”All That she Wants” (”Allt hon vill ha”) och nådde ut till en större publik än någonsin tidigare.

Ison & Filles 2015 inleddes med att de nominerades till inte mindre än åtta priser på Grammisgalan, Kingsizegalan och Manifestgalan. Under våren hjälpte de till att ta fram nya unga rap- och sångtalanger i projektet “Nästa nivå”, som sändes på Aftonbladet, och gjorde också succé på ”Ikväll är vi kungar”-turnén tillsammans med Petter, Rosh och Lilla Namo. Förutom att medverka i “Så mycket bättre” uppträdde de under hösten på föreställningen ”Den e vi” på Dramaten och släppte dessutom samlingsalbumet “Resumé”, som innehåller hela 25 låtar från duons karriär.