Hop Along

Datum har passerat

Med sin charmiga mix av indiepop och gitarrstark grunge kommer Philadelphiabandet Hop Along till Sverige och Malmö den 16 november, med hyllade albumet ”Painted Shut” i ryggen.

Efter att ha startat som ett soloprojekt inom freakfolkgenren för låtskrivaren, sångaren och gitarristen Frances Quinlan i mitten på 00-talet, har Hop Along nu etablerat sig som ett av USAs mest spännande indierockband. Efter att Frances fått sällskap av sin bror Mark på trummor, basisten Tyler Long och gitarristen Joe Reinhart släppte de själva ”Get Disowned”, sitt första album som Hop Along, 2012. Utan support från ett skivbolag och utan marknadsföring blev ”Get Disowned” ändå något av en kultfavorit och drog till sig uppmärksamhet från bland annat Weezers Rivers Cuomo.

Hop Alongs senaste album ”Painted Shut” släpptes tidigare i år på Bright Eyes bolag Saddle Creek Records och har mötts av lysande recensioner. ”Painted Shut” spelades in tillsammans med legendariska indieproducenten John Agnello (Sonic Youth, Kurt Vile, Dinosaur Jr.) och Frances Quinlan har beskrivits som en av sin generations starkaste låtskrivare.