Godspeed You! Black Emperor

+ Tashi Dorji

Datum har passerat

Om du hävdar att Godspeed You! Black Emperor är världens bästa band tänker vi inte protestera högljutt. Ljudarkitekterna från Kanada har sedan mitten av 90-talet sammanfattat livet i sina hypnotiska och manglande epos utan att säga ett ord. Den 3 november kommer de till Malmö och KB för att påminna oss alla om facit. Missa ej!

Montrealgruppen Godspeed You! Black Emperor har sedan start plöjt fram som en pråm genom musiklandskapet utan att tagit hänsyn till vad som stått i vägen. Många är vi som genom åren har körts över och kastats ombord och sedan dess vägrat att kliva av. Deras massiva och instrumentala postrock bygger upp ljudbilder så fyllda av komplexitet att du inte kan göra annat än kapitulera.

Under 2000-talet tog bandet ett långt avbrott, men har sedan återkomsten dunkat ut albumet ”‘Allelujah! Don’t Bend! Ascend!” 2012 och tidigare i år släppte de ”Asunder, Sweet and Other Distress” – båda till fans och kritikers stora glädje. Det kan vara som meditation att lyssna på Godspeed You! Black Emperors skivor, men att uppleva det hela live är som att bli pånyttfödd. Stora ord till stort band. Som sig bör.