Doktor Glas med Thorsten Flinck

Datum har passerat

Nu är det klart att Thorsten Flinck kommer till Malmö med sin tolkning av Hjalmar Söderbergs klassiker Doktor Glas. Missa inte chansen att se föreställningen på Palladium den 25 februari!

”Det har nu gått många år sedan jag som andraårselev på Teaterhögskolan, såg Teater Brunnsgatans Doktor Glas med Allan Edwall. Följande höst fick jag äran att spela mot Allan i över 100 föreställningar, bara han och jag nästan hela föreställningen. Jag tänker givetvis ofta på honom då jag nu ska spela min version av samma text”, säger Thorsten Flinck som står för manus och regi såväl som samtliga roller.

Pjäsen bygger på Hjalmar Söderbergs klassiska roman som utspelar sig vid sekelskiftet i Stockholm. Redan 1905 provocerade historien sin publik och även idag mer än 100 år senare är det en historia som berör på ett sätt som få verk gör.

Thorsten Flinck är en av Sveriges mest omtalade och hyllade skådespelare. Han verkade mellan 1986 och 2002 på Dramaten som både skådespelare och regissör. Thorsten har även en karriär som musikartist och har medverkat i Melodifestivalen.