Dixie Chicks

+ Augustana

Datum har passerat

Med över 30 miljoner sålda album kommer en av de mest framgångsrika grupperna i modern tid äntligen tillbaka till Sverige nästa år. Denna gång står ett Malmöbesök på schemat och den 27 april intar de Malmö Arena tillsammans med supportakten Augustana.

Dixie Chicks, som består av systrarna Martie Erwin Maguire och Emily Erwin Robinson samt sångerskan Natalie Maines, bildades 1989 i Dallas, Texas. De första åren spelade på mindre country- och bluegrass-klubbar och först 1998, efter byte av sångerska och en bandmedlem som lämnat, fick de sitt stora breda genombrott med hittarna ”There’s Your Trouble” och ”Wide Open Spaces”.

Första gången de uppträdde i Sverige var 6 september 2003 på ett utsålt Annexet, och senast de var här var den 17 mars 2014 då de spelade på ett lika utsålt Stockholm Waterfront. Konserten var en triumfartad återkomst med en scenshow av högsta klass där de visade att deras instrumentala virtuositet är intakt.

Natalie Maines stämma har en kraft och energi utan motstycke. Uppbackad av systrarna Marie och Emily blir de en kombination som slår de flesta och visar varför Dixie Chicks är en av de mest framgångsrika grupperna i modern tid.

Några tidningars intryck av konserten 2014:
DN – Betyg 4 med rubriken ”Dixie Chicks låtar har en mening utöver det musikaliska”
Expressen – Betyg 4 med rubriken ”Dixie Chicks har något som andra inte har”
Aftonbladet – Betyg 4 med rubriken ”Dixie Chicks fräser och bits”
SVD – “Dixie Chicks bjuder superproffsig cross-over country”

2016 återvänder de alltså äntligen till Sverige igen. Missa inte när de besöker Malmö i april!