Cannibal Corpse

+ Entrails

Datum har passerat

I höstas gjorde det amerikanska death metal-bandet Cannibal Corpse utsålda spelningar i Stockholm och Göteborg. Den 2 augusti kommer de tillbaka till Sverige för en spelning på KB i Malmö tillsammans med Entrails!

Cannibal Corpse bildades 1988 i Buffalo, New York och de gjorde sig snabbt kända på grund av sina extremt våldsamma och groteska texter. 1990 släpptes debutalbumet ”Eaten Back To Life” och detta var den första death metal-skiva någonsin som tog sig in på Billboard-listan. Sedan dess har de släppt ytterligare elva album som befäst deras position som ett av de stora banden inom genren.

I somras kom bandets trettonde album ”A Skeletal Domain” och ännu en gång levererade de högklassig ultrabrutal death metal.

+++

Entrails bildades 1990/91 av Jimmy Lundqvist, och även om inspelningar gjordes, släpptes inget. På grund av bristande intresse av de andra medlemmarna, lades Entrails ner 1998. 10 år senare återupptogs bandet, och Jimmy letade nya medlemmar. Två demos spelades in med Jocke Svensson på sång. Mathias Nilsson gick med på gitarr och ett kontrakt hos FDA Rekotz skrevs på. Debuten ”Tales from the Morgue” gavs ut och därefter rekryterades Adde Mitroulis på trummor inför andra fullängdaren ”The Tomb Awaits”.

2012 signade Entrails en deal med Metal Blade Records och kort därefter släpptes ”Raging Death”. Pontus Samuelsson ersatte Mathias på gitarr, och singeln ”Berzerk” släpptes. Den 15 maj släpps deras fjärde album betitlat ”Obliteration”. Ett opus så kraftfullt att bebisar kommer att explodera.