Bunny Wailer & The Solomonic Orchestra

Datum har passerat

Nu är det klart att reggaelegenden Bunny Wailer kommer till Malmö den 23 augusti för en exklusiv konsert på KB!

Som en av grundarna av The Wailers, och den enda överlevande medlemmen, har Bunny Wailer blivit en respekterad ålderman på den jamaicanska musikscenen. Hans musikaliska bidrag till The Wailers har varit en bidragande orsak, men utöver detta har han en imponerande solokarriär och har även satt sitt avtryck utanför musikscenen.

Född som Neville O’Riley Livingston 1947 i Kingston, Jamaica, träffade Bunny Wailer Bob Marley och Peter Tosh redan som barn. Efter en lyckad provspelning hos Coxsone Dodd tog deras karriär snabbt fart och 1973 var The Wailers det absolut största reggaebandet på Jamaica och på gränsen till ett internationellt genombrott. Men slitningarna inom bandet ledde till att Bunny Wailer hoppade av bandet, 1 år före Peter Tosh gjorde samma sak. The Wailers fanns inte längre men Bunny Wailer hade börjat slipa på en solokarriär. På sin egna etikett, Solomonic, släpptes hans fantastiska debutalbum ”Blackheart Man” som är fylld med ikoniska reggaelåtar såsom ”Battering Down Sentence” och ”Rasta Man”.

Om man är intresserad av populärmusikens historia och speciellt reggaens sådan, så får den här konserten inte missas. Det blir inte mer ”musiklegend” än så här.