Ane Brun

+ Mariam The Believer (Solo)

Datum har passerat

I september släpper norska Ane Brun sitt första studioalbum sedan 2011 och en månad senare beger sig Ane och hennes fantastiska band ut på en Europaturné tillsammans med Mariam The Believer. Ane Brun gör endast ett fåtal konserter i Sverige i år, en av dem äger rum på Malmös nyaste konsertlokal Malmö Live den 23 oktober!

Det är 12 år sedan Ane Brun albumdebuterade med ”Spending Time With Morgan”. Uppföljaren ”A Temporary Dive” från 2005 sålde guld efter bara tre veckor i Norge. Senare samma år gav hon ut sin tredje platta ”Duets” som bestod av tio duetter med artister från Ron Sexsmith till Teitur och resulterade i en norsk Grammy.

De senaste åren har Ane Brun turnerat i Europa och även tagit sig till USA där hon börjat få en publik. Våren 2006 släpptes en förlängd version av ”A Temporary Dive” i England och USA och Time Magazine uppmärksammade det som ett av de fem mest intressanta skivsläppen då.

På albumet ”Changing of the Seasons” arbetade hon med den isländske producenten Valgeir Sigurdsson, som tidigare arbetat med artister som Björk, Will Oldham, Maps, CocoRosie och Múm. 2011 släppte hon sitt sjätte studioalbum ”It All Starts with One”. Albumet debuterade på första plats i både Norge och Sverige, och sålde även Guld hennes hemland.

De senaste åren har Ane gjort fantastiska framträdanden på scener runt om i stan, och när hon kommer tillbaka i höst gästar hon Malmös nyaste konsertscen. Missa inte!