Watain

+ Degial

Datum har passerat

Efter att ha tagit det flammande fackeltåget för ”The Wild Hunt” genom Europa, Nordamerika och Sydamerika kommer Watain i februari att återvända till sina hemtrakter för en klubbturné. Tillsammans med Uppsalas death metal-stoltheter Degial äntrar de scenen på KB i Malmö den 21 februari.

”Det känns som en perfekt avrundning på Wild Hunt-turnérandet att återvända hem och göra ett gäng mindre och mer intima spelningar för våra svenska fans, som alltid varit några av de mest trogna och hängivna. Det kommer se ganska annorlunda ut mot de stora festival-gigen vi gjort, och lämnas mer utrymme för gammalt material. Det ser även ut att bli det enda vi gör i Sverige på ett bra tag, då vi kommer lägga fokus på annat än turnérande tiden efter detta. Men först ska vi med denna turné se till att lämna ett svartrostigt knogjärns-avtryck i Svea Rikes anlete…” -Watain

+++

Uppsalabandet Degial bildades i 2005 med ett mål: spela dödsmetal. Efter att ha släppt demot “Awakening from Darkness” i 2006 fick bandet ett erbjudande från Blood Harvest Records att släppa en 7″. Resultatet blev ”Death and Darkness Buries All…” – tre låtar av mörk dödsmetal som gjorde ett djupt intryck på undergroundscenen. 2011 slöt Degial ett förbund med Sepulchral Voice Records och trädde in i Fred Estbys studio Gutterview för att spela in sin första fullängdare ”Death’s Striking Wings”. Nu kommer Dödens musiker till Malmö tillsammans med Watain!