Tommy Emmanuel

+ Pam Rose

Datum har passerat

Tommy Emmanuel är en av Australiens mest respekterade och älskade musiker och hyllad av många som världens bästa gitarrist. Nu kommer han äntligen tillbaka till Sverige och gör en konsert på Göteborgs Konserthus den 29 mars. Som support ser vi Pam Rose.

”He is one of the greatest guitar players I’ve ever seen” – Eric Clapton

”The first time I saw Tommy Emmanuel, I was stunned into silence… It’s just extraordinary to watch him play.” – Joe Satriani

Född på den australiska landsbygden plockade Tommy upp sin första gitarr vid fyra års ålder och började snart turnera med familjebandet över hela hemlandet. Idag är han 59 och turnerar sedan länge över hela världen, flitigt. Det är inte ovanligt att han gör över 300 spelningar per år och bländar publiken med sitt smått osannolika och spektakulära gitarrspel och artisteri.

Tommy Emmanuels unika sätt att spela gitarr går att jämföra med en pianist som spelar piano, med hjälp av alla tio fingrar. Istället för att använda ett helt band för melodi, rytm, bas, trummor, spelar Tommy allt detta och mycket mer på sin gitarr.

Gitarrlegenden Chet Atkins var en av de första som inspirerade Emmanuel att prova ”fingerpicker”-stilen som barn. Årtionden senare blev Atkins själv ett av Emmanuels största fans.

Tommy Emmanuels prisbelönta karriär sträcker sig genom fem decennier och flera genrer som jazz, rock, blues och country. Han blev utsedd till världens bästa akustiska gitarrist av Guitar Player Magazine 2008, 2009 och 2011.

Att genier som Eric Clapton, Stevie Wonder, Joe Satriani med flera hyllar honom som något utöver det vanliga säger en hel del. Detta tillsammans med enastående recensioner vart han än landar gör att vi vågar lova att dessa konserter kommer bli oförglömliga.

Och som om detta inte vore nog har Emmanuel med sig ingen mindre än Pam Rose som support. Förutom att vi känner igen denna amerikanska countrysångerska som Jill Johnssons nära vän och låtskrivare från hyllade TV-programmet Jills Veranda så fick vi även uppleva en helt fantastisk konsert med Pam då hon för några veckor sedan förärade Stockholm Music & Arts med ett besök.