Talib Kweli

+ EGO 380 | Warm-up DJ: KCL

Datum har passerat

OBS! Det har varit lite strul med Talibs flyg nere på kontinenten under måndagen, men nu är han på väg, dock en aning försenad. Vi har tvingats justera tider lite då Talib kommer direkt från flygplatsen till scenen.

Cirkatider för kvällen är följande:
Dörrar: 19.00
KCL: 19.30 – 21.00
EGO 380: 21.10 – 21.50
Talib Kweli: 22.20

***

Brooklyns smartaste agitator Talib Kweli kommer nu tillbaka till Sverige och Malmö för att visa precis varför bland annat både Jay Z och 50 Cent har kallat honom sin favoritrappare.

Egentligen behövs inte ryggdunkar från andra celebra rappare för att förstå Kwelis storhet; sedan hans dagar med Mos Def och Black Star har han konsekvent utmärkt sig som en av rapens tydligaste visionärer. Under eget namn har han sex hyllade album, mixtapes och kollaborationer med Madlib, Kanye West och Pharrell Williams/The Neptunes för att bara nämna några. Kweli har lyckats få kommersiell framgång att gå i takt med personlig frihet samtidigt som cred haglar ner över honom. Med fjolårets ”Prisoner Of Conscious” och ”Gravitas” lyckades han ena kritiker och fans i unisona körer sjungandes superlativer.

Talib Kweli har rest världen över, antingen solo eller med sitt entourage, och alltid lyckats få ställen att koka över av hans entusiasm som är mer än bara smittande. Han återvänder till ett Sverige som mottagit honom som en gud alla de gånger han gästat landet och har för avsikt att sätta våra hjärtan i brand en gång för alla. Den 8 december äntrar han KBs scen, så se till att skaffa biljett snarast.

+++

Support: EGO 380

En av de tightaste rapparna på denna sidan atlanten, med en nysläppt video i baggaget förväntar vi oss att EGO 380 kommer skola oss i rap när han öppnar för Talib Kweli på KB!

+++

Warm-up DJ: KCL

Baserad i Köpenhamn, KCL är den första kvinnliga turntablist att vinna DMC Danmark (2013), och den första europeiska kvinnliga turntablist att tävla i World DJ Championships – DMC. Hon spelar flitigt runt om i Skandinavien så väl som i Europa och har tidigare varit warm-up DJ till bl.a. Grandmaster Flash, Dilated Peoples, Common och Vinnie Paz.

Läs en intervju med KCL i Kingsize här.