Stiff Little Fingers

+ Räven International

Datum har passerat

Stiff Little Fingers bildades 1977 i Belfast på Nordirland och blev snabbt ett av de allra främsta banden inom punken. Bandets texter, vilka var både personliga och politiska, i kombination med den energiska och melodiösa punken som blivit bandets signum, gjorde att musiken kändes både genuin, direkt och ärlig.

Genom åren har Stiff Little Fingers hållit stilen och deras konserter och skivor präglas av mycket energi och slagkraftighet. Mer sentida akter som Bad Religion, Sugar, Rancid och Therapy räknar Stiff Little Fingers bland sina allra största influenser.

Med nya skivan ”No Going Back” i ryggen kommer Stiff Little Fingers till Sverige för en konsert på KB i Malmö. Nyare låtar kommer framföras jämte de äldre favoriterna som gjort Stiff Little Fingers till ett av de klassiska punkbanden.

+++

Räven International är ett band från Malmö, som växt upp med lika delar hårdrock, punk och pop. Från Deep Purple till QOTSA via The Stooges och The Clash – med popnerven från band som Undertones och Buzzcocks.

”Stiff Little Fingers är också en tung influens. Såg dem första gången 1979. Både publiken och bandet spottade vilt på varandra, för att visa uppskattning”, säger sångaren och gitarristen Patrik Widerberg som tillsammans med sin gitarrspelande bror Tobias, samt gamla musikerkompisarna från Bombyces Bryggeri, Lars Hallin och Fredrik Linder utgör Räven International. ”Vi är ett ungt band bestående av gamla rävar”.

Räven International bildades 2013 och har under ett års tid skrivit ett gäng låtar och spelat in fyra videor.