Steven Wilson

Datum har passerat

Aktuell med ett fjärde soloalbum som beräknas släppas i februari är det åter dags för gitarristen, sångaren och grundaren av det brittiska bandet Porcupine Tree att besöka Sverige. Vi pratar så klart om Steven Wilson som den 16 april ställer sig på Konserthusets scen i Göteborg!

Grundare och frontman för det legendariska bandet Porcupine Tree och något av en gudfader för den progressiva metal-världen. Steven Wilson har utmärkt sig som en sann musikalisk pionjär som dessutom stuckit ut som en gitarrist utöver det vanliga. Han har utnämnts till en av världens främsta på sitt instrument.

Wilson har alltid stått med ena benet knädjupt i avantgardets mest experimentella vrå, samtidigt som han placerat det andra i populärkulturens sfär. I en blandning av ambient, progressiv rock och psykedelisk pop har han plöjt en egen väg på outforskad mark.

År 2012 släppte han tillsammans med svenska Opeths frontman Mikael Åkerfeldt ett album under bandnamnet Storm Corrosion. Bara ett av flera fantastiska projekt som Steven Wilson varit delaktig i. Genom åren har framför allt Porcupine Tree, hans andra projekt No-Man och inte minst solokarriären under eget namn tagit honom jorden runt ett antal gånger.

Aktuell med sitt fjärde soloalbum i eget namn, “Hand. Cannot. Erase.”, gör sig Steven Wilson åter redo för en Europaturné. En turné som tar honom till Göteborg i april.

Steven Wilsons band består av:
Guthrie Govan ​– gitarr
Adam Holzman – keyboards
Theo Travis – flöjt/saxofon
Nick Beggs – bas
Marco Minnemann​ – trummor