Sharon Jones & The Dap-Kings

Datum har passerat

Sharon Jones & The Dap-Kings är tillbaka med nya konserter, ny video och en monumental ny platta – ”Give the People What They Want”. Den 20 maj är det dags för Jones och bandet att besöka Store VEGA i Köpenhamn!

Under våren 2013 meddelade Daptone Records att Sharon Jones & The Dap-Kings nya album ”Give the People What They Want” skulle släppas under sensommaren. Då fick Sharon Jones plötsligt diagnosen cancer. Det planerade skivsläppet och efterföljande turnéer låg omedelbart på is medan alla krafter genast lades till hennes behandling och återhämtning från den fruktansvärda sjukdomen.

Det är nu med stor glädje och lättnad som vi kan meddela att Sharon Jones är tillbaka efter en lyckad operation och ovillkorligt stöd och kärlek från vänner, familj och fans.

Sharon Jones & The Dap-Kings har rest jorden runt i mer än ett decennium och skapat beundran runt om i världen med sina explosiva liveframträdanden och deras råa, handgjorda studioinspelningar. Bandet har kringgått den hype av kortlivade trender för att istället ta den raka vägen in i lyssnarens hjärta och själ. Med det rena ljudet av rhythm and soul, har de skapat en stor och djupt lojal fanskara.

”Give the People What They Want” lovar att bli ett ikoniskt album från ett legendariskt band. Albumet börjar med ”Retreat!”, ett upp-tempo power-nummer med dramatiska, dånande händelser. Denna låt marscherar rakt in i den pulserande Detroit-inspirerad atmosfär av ”Stranger to My Happiness” för att sedan avta i den dämpade psalmen ”We Get Along”. Låt efter låt på albumet lever helt upp till standarden på den rena, ärliga och andliga soul:en som definierar bandets universellt älskade ljud.