Seguwita

+ Stella Lugosi, The Bandettes

Datum har passerat

Fri entré mellan kl 19–20:00, därefter 50 kr. Inget förköp.

Seguwita är ett nytt band från Malmö bestående av medlemmar från band som Terrible Feelings, Anchor, Sista Sekunden, Atlas Losing Grip, Satanic Surfers, Balance, Trophies, m.fl. Bandet spelar americana-rock med rötter i soul och punk och har nyligen släppt sin första EP som spelades in i Studio Möllan och Studio Motion med Tommy Tift från Vånna Inget. Den 12 december gör de sin livedebut på KB i Malmö!

+++

Din nya favorit gospel/grunge-kör Stella Lugosi, är där Gud och Djävulen möts vid samma bord, där svart är det nya vita och vitt det nya svarta. Det handlar om skyhöga harmonier, 90-tals distorsion och personer som sitter i cirklar med ögonen slutna och sjunger.

Bandet frontas av Hosanna the Bryde of Christ (musik och text) och Valli of Death (filmer och grafik), en sann pentagram-älskare.

Stella Lugosi på Soundcloud

+++

Ångvisslan tutar, dammet yr, och tåget avgår söderut. The Bandettes bjuder er med på en resa genom gyllene rapsfält, böljande ängar och strömmande vattenfall. Flyttfåglarna flyger förbi burna av historiens vingslag, och västkustens salta havsluft strömmar in genom det öppna fönstret. Melodier som inte släpper taget ackompanjeras av tågets rullande rytm och vävs samman med innerlig stämsång.

Malmökvartetten kastar sig säkert mellan lek och allvar, hämtar inspiration från jazz och folk, och landar tryggt i en egensinnig Americana-pop med ett svagt nordiskt skimmer.

The Bandettes på Spotify