Royal Southern Brotherhood

Datum har passerat

Brödraskapet är tillbaka. Vissa skulle nog påstå att de aldrig varit borta. Två år har gått sedan deras självbetitlade debutalbum kom 2012, men sydstatarna har knappast tryckt på pausknappen.

De har varit ute på världsturné och besökt över 20 länder. Cyril Neville, Devon Allman och Mike Zito har alla hunnit med att släppa kritikerrosade solo-utgåvor. Samtidigt som Yonrico Scott och Charlie Wooton har delat med sig av sina talanger med några av de hetaste artisterna på stjärnhimlen. Nu är Royal Southern Brotherhood äntligen tillbaka med sitt nya album ”HeartSoulBlood”.

Deras gemensamma resa började redan sommaren 2010, mitt i den kvävande hettan i New Orleans. Vänskap uppstod och diskussionerna om musik formades snabbt till en ny soul/blues/rock-grupp och efter deras första jam tillsammans var det kemi som spirade. Innan bandet hann slå sitt första ackord, så hade de omvärldens ögon på sig, tack vare de berömda musikaliska blodlinjerna i Devon Allman och Cyril Neville. Men Royal Southern Brotherhood behöver knappast lita på sina kända släktingar utan deras egna enorma talang räcker gott och väl.

Till hösten är det dags för dem att besöka Sverige med nya plattan ”HeartSoulBlood” och den 17/9 gästar de Nefertiti i Göteborg!