Parkway Drive

+ Heaven Shall Burn, Carnifex, Northlane

Datum har passerat

Den 30 november är det dags för årets metal/hardcore-fest att komma till Göteborg! Då är det nämligen dags för de australienska tungviktarna i Parkway Drive att komma tillbaka till Sverige för en konsert på Trädgår’n. Med sig har de dessutom landsmännen i Northlane, tyska Heaven Shall Burn och amerikanska Carnifex. Triss i musikaliska ess med andra ord och en kväll som absolut inte får missas!

Parkway Drive älskar Sverige och Sverige älskar Parkway Drive. Få band i världen når australiensarnas nivå av passionerad och kvalitativ hårdhet. I november i fjol var bandets senaste Sverigebesök och nästan bra precis ett år efteråt är det alltså dags igen.

Med debutskivan ”Killing With A Smile” orsakade bandet närmast metalhysteri i hemlandet och prydde plötsligt musiktidningarnas omslag och klättrade på försäljningslistorna. De fick även internationellt fäste efter att Epitaph signade dem och släppte albumet utanför Australien. Uppföljaren ”Horizons” producerades av Adam D från Killswitch Engage. En platta där bandet pendlar mellan de verkliga ytterligheterna av klassisk hardcore och death metal.

Inför sitt tredje album som kom ut 2010 slog de sig samman med producenten Joe Barresi, känd för sitt arbete med bland andra Tool och Queens of the Stone Age. Resultatet ”Deep Blue” levde upp till alla förväntningar och med senaste albumet ”Atlas” lyftes allt ytterligare en nivå utan att tappa några kärnvärden. 2012 års stenkross togs fram tillsammans med Matt Hyde (Slayer, Children Of Bodom, Hatebreed) och med albumet ”Atlas” skrevs en ny sida i historien om Australiens mest framgångsrika hardcoreband.

För att fira 10 år på tronen har bandet nu släppt en bok vid namn ”Ten Years of Parkway Drive” som dokumenterar deras decennium av listettor, världsturnerande och alla äventyr som kommit med detta. Trots hyllade skivor och böcker är det på scenen som Parkway Drive gör sig som allra bäst. Med tidigare konserter med bandet i minne känns det otroligt priviligerat att åter få chansen att uppleva dem live!