Morbid Angel

+ Necrovation

Datum har passerat

Amerikanska dödsmetal-legendarerna Morbid Angel återvänder till Sverige i december för en klubbspelning på KB i Malmö! Spelningen är en del av bandets jubileumsturné för sin banbrytande platta ”Covenant” och albumet kommer spelas i sin helhet, följt av annat klassiskt material.

Genom historien har väldigt få artister lyckats uppnå ikonstatus inom en viss konstform. Morbid Angel är bland dessa få. Under hela sin historiska karriär har bandet kontinuerligt sprängt gränserna för kreativitet och fantasi samtidigt som de hela tiden utvecklades med varje banbrytande släpp. Bandet är en sann ikon inom extrem musik och fortsätter att vara en inspirationskälla till otaliga band och fans världen över.

Med album som ”Altars of Madness” och ”Blessed Are the Sick” skrevs death metal-historia. ”Covenant”, deras tredje album, var en riktig milstolpe för den underjordiska metal-scenen, då det var det första dödsmetal-albumet att släppas genom ett major-bolag. Trots detta gjorde Morbid Angel inga kompromisser och albumet anses vara ett av de mörkaste och mest sataniskt inspirerade alster i hela deras katalog. Sedan dess har bandet alltid lyckats överraska med varje framväxande kapitel och deras senaste skiva ”Illud Divinum Insanus” fortsätter att tänja på gränserna inom genren.

+++

Med grunderna stöpta i Svensk klassisk dödsmetal har Kristianstads Necrovation slagit hårdrocksvärlden med häpnad i sin otroliga variationsrikedom. Ett dödsmetalband som hela tiden tar sig utanför ramarna för klassisk dödsmetal, vilket gör dem till ett av de mest intressanta banden i sin genre.