Morbid Angel

+ As You Drown

Datum har passerat

Morbid Angel återvänder till Göteborg hösten 2017! Mer info och biljetter här!

Amerikanska dödsmetal-legendarerna Morbid Angel återvänder till Sverige i december för en klubbspelning på Sticky Fingers i Göteborg! Spelningen är en del av bandets jubileumsturné för sin banbrytande platta ”Covenant” och albumet kommer spelas i sin helhet, följt av annat klassiskt material.

Genom historien har väldigt få artister lyckats uppnå ikonstatus inom en viss konstform. Morbid Angel är bland dessa få. Under hela sin historiska karriär har bandet kontinuerligt sprängt gränserna för kreativitet och fantasi samtidigt som de hela tiden utvecklades med varje banbrytande släpp. Bandet är en sann ikon inom extrem musik och fortsätter att vara en inspirationskälla till otaliga band och fans världen över.

Med album som ”Altars of Madness” och ”Blessed Are the Sick” skrevs death metal-historia. ”Covenant”, deras tredje album, var en riktig milstolpe för den underjordiska metal-scenen, då det var det första dödsmetal-albumet att släppas genom ett major-bolag. Trots detta gjorde Morbid Angel inga kompromisser och albumet anses vara ett av de mörkaste och mest sataniskt inspirerade alster i hela deras katalog. Sedan dess har bandet alltid lyckats överraska med varje framväxande kapitel och deras senaste skiva ”Illud Divinum Insanus” fortsätter att tänja på gränserna inom genren.

+++

As You Drown är ett death metal-band från Borås och Göteborg som har manglat köttig musik tillsammans sedan 2008. De har släppt två skivor, ”Reflection” (2009) och ”Rat King” (2011) genom anrika Metal Blade Records och har även delat scener runtom i Europa med storheter som Vader, Entombed, Dying Fetus och The Crown.

De senaste 2,5 åren har AYD-liket varit nedgrävt i jorden för att samla krafter. Nu har det dock börjat röra på sina ruttnande lemmar ännu en gång och gör sig redo för nytt material och spelningar. Förbered er på tyngd, raseri och ett sjuhelvetes röj!