Mark Olson

+ Richard Lindgren

Datum har passerat

Fri entré mellan kl 19.00–20.00, sedan 60 kr.

Legendariska Mark Olson från Jayhawks släppte under oktober månad sitt nya album ”Good-bye Lizelle” som Mojo Magazine utnämnde till månadens album. Under slutet av Februari kommer Mark Olson till Sverige med besked för att göra sin längsta turné på många år med det nya materialet i ryggen. Den 4 mars stannar han till i Malmö och besöker KB för en intim spelning.

Att få visum till USA utfärdat för Mark Olsons livskamrat och musiker Inguinn Ringvold tog lång tid. Paret spenderade tiden på resor både i eget och välgörenhetssyfte, noterbart till Armenien och några andra europeiska länder. Med en portabel inspelningsstudio bokstavligt talat på axeln blev resorna fältinspelningar som resulterade i ett nytt album.

Av praktiska skäl är det mesta av trummorna inspelade med ett maliskt djembetrumset istället för ett vanligt, eftersom det lämpade sig bättre för två nomader till musiker. Tillsammans med allehanda oortodox instrumentation, ger den sedvanliga alt-country-folken en anan angreppsvinkel. Resultatet blev det prisade albumet ”Good-bye Lizelle”. Upplev Mark på KB när våren börjar ta fart i vår stad!

+++

Mary Gauthier sa; ”Det finns ingen ärligare än en döende man, och Richard Lindgren sjunger och skriver som en döende man. Han skapar musik som någon som inte har något att förlora.” Richard Lindgren är troligtvis Malmös bästa sing/songwriter. Med influenser från bl.a. Bob Dylan har han gripit tag i mångas hjärta.

De senaste 20 åren har han helt och hållet gått in i rollen som resande trubadur. Saker som pensionsplaner, månadslön och även en anständig plats att kalla hem, är okänt för Richard. Han gör sin grej utan att kompromissa.

Lindgren har delat scen med artister som Dr John, Little Feat, Ryan Adams, Chip Taylor och Mary Gauthier, samt har turnerat över hela Skandinavien, Tjeckien, Österrike och nyligen två gånger i Italien. Nu är det dags för honom att gästa KBs scen tillsammans med Mark Olson!

► Extra information! KB kommer att dukas upp med sittplatser, dessa går dock inte att förboka. Först till kvarn gäller.