Ikväll är vi kungar

+ Petter, Ison & Fille, Lilla Namo, Rosh m.fl.

Datum har passerat

I vår ger sig den svenska hiphop-eliten ut på en gemensam Sverigeturné som stannar till på KB i Malmö den 27 mars. I uppföljaren till fjolårssuccén ”Ikväll är vi kungar” tar Petter och Ison & Fille med sig de nya kungligheterna Lilla Namo och Rosh. Det blir en fullspäckad konsert där några av landets vassaste rappare tillsammans framför svenska hiphop-klassiker, uppbackade av DJ Sleepy och DJ Taro bakom skivspelarna och Blen på sång.

Våren 2013 gjorde Petter och Ison & Fille succé med sin ”Ikväll är vi kungar”-turné. Östersunds-Posten tyckte trion ”fick adrenalinet att pumpa”, Arbetarbladet såg en ”explosiv show” och Kingsize fick bevittna ”tre av svensk hiphops absoluta storheter göra en grym sista konsert” på turnéavslutningen i Stockholm.

Våren 2015 är ”Ikväll är vi kungar” tillbaka och förutom Petter, Ison & Fille, DJ Sleepy och DJ Taro medverkar även Lilla Namo, Rosh och sångerskan Blen. På Sverigeturnén framför de tillsammans varandras låtar – både några av landets största hiphop-hits och nya versioner av gamla och nya favoriter.

Det nya ”Ikväll är vi kungar”-gänget har länge medverkat på varandras låtar. Redan 2004 samarbetade Petter och Ison & Fille i låten ”Håller det hårt”, Lilla Namo gästade Petters låt ”King” (2013), Rosh gjorde sig ett namn på Ison & Filles ”New Shit” (2014) och Blen sjunger på Lilla Namos senaste singel ”Min” (2014).

Om Petter
Hiphoplegenden Petter har släppt åtta fullängdare och två samlingsalbum som sålts i över 500 000 exemplar och spelats runt 100 miljoner gånger på Spotify. Han ligger bakom några av Sveriges största hiphop-låtar någonsin så som “Mikrofonkåt”, ”Så klart”, ”Repa skivan” och ”Håll om mig”.

2013 släppte Petter sitt hyllade album ”Början på allt” och debuterade också som författare med den prisbelönta boken ”16 rader”. Han gjorde fyra utsålda konserter med Sveriges Radios Symfoniorkester på Berwaldhallen och firade 15 års-jubileumet av debutalbumet ”Mitt sjätte sinne” med en hyllad livespelning i Stockholm där hela albumet framfördes live. Året avslutades med tre Grammis-nomineringar och en timmes SVT-special med det passande namnet ”Ingen jävla semester”.

Under 2014 har Petter varit ute på en hyllad sommarturné och genomfört den första hiphop-konserten någonsin på Kungliga Operan i Stockholm. I december är han programledare för ”Musikhjälpen” tillsammans med Kodjo Akolor och Linnea Henriksson. Just nu jobbar Petter med nytt material.

Mer: Hemsida | Facebook | Youtube | Spotify

Om Ison & Fille
2011 släppte Ison & Fille den svenska hiphop-klassikern ”För evigt”, som utsågs till ett av de 100 bästa svenska albumen någonsin och fick högsta betyg i bland annat Nöjesguiden och Metro.

Deras senaste album ”Länge leve vi” är en av 2014 års högst betygsatta skivor och har sammanlagt över sju miljoner spelningar på Spotify. Singeln med samma namn har nyligen sålt platina.

Under 2014 har Ison & Fille gjort över 30 spelningar, på bland annat Bråvalla-festivalen, Stay Out West i Göteborg och en utsåld kväll på Mosebacke Terassen där de bjöd in vänner som Lilla Namo, Petter och många fler. Spelningarna hyllades i media och Arbetarbladets recensent skrev att det var ”en av de bättre hiphop-konserter jag sett” och Kingsize ansåg att Ison & Fille höll en nivå som få andra artister kan nå.

Vid sidan av musiken har Ison och Fille även uppmärksammats i andra sammanhang. Ison gjorde ett personligt och omtalat program i “Sommar i P1” 2012, nådde en bred publik som populär programledare för ”X Factor Sverige” och i oktober 2014 kom hans hyllade självbiografi ”När jag inte hade nåt”. Fille har stora framgångar med sin karaktär Lilla Al-Fadji som i fem år haft en egen humorshow på P3.

Mer: Hemsida | Facebook | Youtube | Spotify

Om Lilla Namo
Lilla Namo stod för ett av de största genombrotten i musiksverige 2012. Debutlåten – den kaxiga genusflippen ”Haffa Guzz” – blev en enorm succé och spelades flitigt på radio. Hennes snillrika och kompromisslösa rimstil utsågs till ”Årets svenska rap” av Musikguiden i P3 och hon blev rejält omskriven i media. I slutet av 2012 kom singeln ”Höj volymen”, som Nöjesguiden kallade för Sveriges svar på Jay-Z:s klassiker “99 Problems” och som utsågs till “veckans bästa” av SVT:s PSL. Kingsize Magazine utnämnde henne till ”en av Sveriges mest spännande kvinnor”.

2013 släpptes debut-ep:n ”Tuggare utan gränser” och Lilla Namo medverkade på låtar av bland andra Petter och Mack Beats. Kvittot på hennes succéår kom i början av 2014 när hon utsågs till Årets Nykomling på P3 Guld-galan.

Under 2014 har Lilla Namo släppt singlarna ”Ny Bil” och “Min” med Blen på sång. Just nu är hon aktuell i SVT:s musikprogram “Dom kallar oss artister” som sänds den 3 december samt med kommande nytt material.

Mer: Facebook | Youtube | Spotify

Om Rosh
Bara 18 år gammal är Rosh redan en av landets mest efterlängtade debutanter. På mindre än ett år har Roshanack ”Rosh” Anoushe gått från sin första officiella vers på Mack Beats debutalbum “Centrum” till att uppträda inför 17 000 personer på festivalen ”We are Stockholm” och medverka på de unika “Ladies First”-spelningarna tillsammans med några av Sveriges grymmaste kvinnliga rappare med Linda Pira i spetsen.

Däremellan har Rosh hunnit medverka på låten “New Shit” från Ison & Filles senaste album, Mack Beats “Chicken Teryaki” med Jaqe och Amin, samt inte minst på superhiten “Knäpper mina fingrar remix” som har över 2,3 miljoner lyssningar på Spotify.

Hösten 2014 släppte Rosh sin hårda debutlåt ”Karma” och just nu spelar hon in sin debut-EP som släpps i början av 2015.

Mer: Facebook | Youtube | Spotify