Bob Dylan

+ Sylvester Schlegel

Datum har passerat

Efter den enorma succén på Waterfront i Stockholm i höstas är vi väldigt glada att meddela att ingen mindre än Bob Dylan kommer tillbaka till Sverige i sommar för en konsert på Trädgårdsföreningen i Göteborg den 15 juli!

Aftonbladets Håkan Steen gav höstens utsålda Stockholmskonserter fyra plus och menade att Dylan sjunger bättre än han hört honom sjunga de senaste 20 åren, och avslutar recensionen med: ”Det är en Bob Dylan i oväntad storform vi har fått se den här helgen. Må den eviga turnén hinna rulla hit några gånger till.”

GAFFA’s Mathias Jensen ger betyget 6 av 6 och skriver:

”Ingenting silas genom nostalgiska filter, allt strömmas genom det vatten han står i precis just nu, och det är just den aspekten jag vill förmedla, förtydliga och försöka understryka, för att skriver man om Bob Dylan jobbar man i motvind från start. Men det var varken bilden av honom eller mina egna inre bilder som spelade upp den här konserten den här kvällen, det var den 72 år gamla artisten och sångaren Bob Dylan. Och den Bob Dylan är bland det överhuvudtaget bästa jag har upplevt.”

Nu är det alltså klart att turnén når sommarsverige 2014 för två utomhuskonserter mitt i juli. Den 14 juli spelar han på Sofiero Slott i Helsingborg och den 15 juli på Trädgårdsföreningen i Göteborg.

Bob Dylans senaste fem album, inklusive hans senaste ”Tempest”, har hyllats som några av de bästa i hans karriär, och med dessa uppnått nya framgångar både när det kommer till kritik och kommersiell framgång. Både ”Time Out Of Mind” från 1997 och ”Love and Theft” från 2001 sålde båda platinum och vann flera Grammy Awards.

”Modern Times” som släpptes 2006 är ett av hans bäst säljande album med över 2,5 miljoner sålda ex världen över och gav honom ytterligare två Grammy Awards. ”Together Through Life” blev sedan Dylans första album att gå in direkt på förstaplatsen på listorna både i USA och England, utöver fem ytterligare länder där albumet debuterade på topp, och har sålt i över 1 miljon exemplar.

Till detta ska tilläggas en mängd utmärkelser de senaste åren, däribland svenska Polarpriset år 2000 och en specialvariant av Pultizer Prize 2008 för “his profound impact on popular music and American culture, marked by lyrical compositions of extraordinary poetic power.”

Det råder ingen tvekan om att Bob Dylan är hetare än på mycket länge och sommarens konserter under bar himmel vill man inte missa.