Bernhoft

Datum har passerat

I april släpptes Bernhoft albumet ”Islanders”, den första skivan på tre år för artisten som 2012 belönades med den norska motsvarigheten till grammis – ”Årets Spellemann”. Nu är det klart att den norska multiinstrumentalisten kommer på Sverigebesök i vår och den 7 mars står han på scen på KB i Malmö!

Nyligen nominerades Bernhoft till den amerikanska prisgalan Grammy Awards för bästa R&B-album. I kategorin kämpar han mot Toni Braxton & Babyface, Aloe Blacc, Robert Glasper Experiment och Sharon Jones & The Dap-Kings.

Jarle Bernhofts tre soloalbum har sålt över en kvarts miljon exemplar världen över och han hyllas för sina magiska enmansföreställningar där han själv spelar en rad olika instrument, ackompanjerat av en röst som beskrivits som en urkraft.

Det senaste albumet i raden, ”Islanders”, är inspirerat av svensk pop, Stevie Wonder, Sly Stones och Carole Kring. Albumet är inspelat på den brittiska ön Isle of Wight och är producerat av Paul Butler, bland annat känd för sitt samarbete med den amerikanska folkrockaren Devendra Banhart.

Bernhoft, som numera bor i New York, har rönt stora internationella framgångar och har under hösten varit på en omfattande amerikansk turné för att fira släppet av ”Islanders”. 2011 uppträdde han i amerikansk TV för första gången hos Ellen DeGeneres och i juni uppträdde Bernhoft hos Conan O’Brien med singeln ”Come Around”.

Missa inte den unika chansen att se en av Norges främsta musikexporter på KB!