Atmosphere

+ B. Dolan

Datum har passerat

Det är med stor glädje vi ännu en gång kan välkomna Minneapolis egna Atmosphere tillbaka till Malmö! I över sjutton år har duon, med rapparen Slug som frontfigur och producenten Ant i bakgrunden, levererat konsekvent i såväl studio som på scen och utan tvekan varit en utav de absolut mest inflytelserika akterna på den oberoende hiphopscenen under 2000-talet.

I maj släppte de sitt åttonde album, ”Southsiders”, som givetvis kom ut på skivbolaget Rhymesayers som de själva varit med och byggt upp. Det har gått några år sen de var här senast och vi ser fram emot en fantastisk kväll på KB den 22 oktober.

+++

B. Dolan är en emcee, poet och aktivist från Rhode Island, USA. Sedan 2005 har han turnerat världen över med sin genre-överskridande katalog av underground hiphop och spoken word. Han signades till Sage Francis Strange Famous Records 2008 och har sedan dess befäst sin position i indie rap-scenen med låtar som ”Film the Police”, ”Earthmovers” och ”Which Side Are You On?”.

Tack vare sitt konstanta turnerande (över 500 gig under de senaste åren) och sin bombastiska liveshow har B. Dolan byggt upp en trogen fanskara. På senare tid har han även fått respekt på så osannolika platser som DIY-hardcorescenen, då han turnerat med band som Circle Takes The Square och United Nations som den enda rapparen på turnéen.