Watain

+ In Solitude

Datum har passerat

Watain erövrade titeln som Sveriges ledande black metal-band redan år 2010 då de vann en Grammis för albumet ”Lawless Darkness”. Sedan dess har framgångarna inte nått några gränser för Uppsala-trion. Den 23 januari spelar det hyllade bandet på Arenan – Fryshuset.

Watain bildades 1998 och består av sångaren Erik Danielsson, gitarristen Pelle Forsberg och trummisen Håkan Jonsson. Deras omtalade konserter kan liknas vid högmässor smyckade av blod, svett och flammande eld. Kontroversiellt, visst, och det är heller ingenting som Watain sticker under stol med.

Med det senaste albumsläppet ”The Wild Hunt” från i år, har Watain utvecklats till en världssuccé och just nu turnerar bandet i Nordamerika, och kommer även att spela i Europa under december. I början av 2014 gör bandet en turné med Mayhem i Australien, och innan sommaren planeras en sväng i Latinamerika.

I januari är det dags för Watain att spela på hemmaplan igen. Tillsammans med In Solitude äntrar de scenen på Lilla Arenan i Stockholm den 23 januari för vad som säkert kommer att bli en av nästa års mest eftertraktade konserter.