Mayer Hawthorne

+ Urban Ninjas - Dj: Rome (Ninja Nights/Woohah/The Boom Bap)

Datum har passerat

Mayer Hawthorne släpper sitt tredje album – ”Where Does This Door Go” – och det är nu med stor glädje vi kan välkomna honom till Malmö den 4:e november för en exklusiv klubbspelning.

Mycket har hänt sen han tog klivet från DJ, producent och skivsamlare till sångare med sin retrosouldoftande debut 2008. Han blev omgående en kritikerfavorit och sen dess har han hunnit med att turnera med namn som Bruno Mars, Erykah Badu och Janelle Monae för att nämna några.

På nya plattan har han bland annat samarbetat med Pharell Williams och följt fotspåren av artister som Hall & Oates och Michael McDonald för att landa i en värld som beskrivits som ett möte mellan ”Steely Dan och Beastie Boys”.

+++

Baserade i Malmö och London, men med blickarna fästa mot 80-talets dansanta funk skapar Urban Ninjas salongsberusad verklighetsflykt. De byter kaffe mot cocktails, kvällens barhäng mot en svettig dansnatt, vilket de senast bevisade när de var förband åt Grammy-vinnaren Miguel under hans senaste Sverigebesök.

Urban Ninjas hade gärna velat att deras skivor skulle trängas i vinyllådorna med Prince, Chaka Khan eller The Whispers, och spelningarna ägt rum på 80-talets vogueingscen i New York. Utan att fastna i dåtiden så inspireras de utav det slicka och det välklädda, blandningen utav lekfullhet, total precision och en stor dos kärlek. ”Ninjas hit hard, they hit fast, an invisible assassin and that’s what we are” – Willi Ninja, gudfadern av Voguing