Max Raabe & Palast Orchester

Datum har passerat

Max Raabe är inte som alla andra. Max Raabe är ett briljant unikum. Tillsammans med Palast Orchester skapar han magnifik musik som andas 1920-talets Berlin.

Max Raabe grundade Palast Orchester 1986 som med sin storslagna 1920- och 30-talsinspirerade musik, i kombination med texter fyllda av lidelsefull melankoli, humor och ironi, nått ära och berömmelse världen över. Raabes baryton-stämma och det tolv musiker starka bandet, fyller konserthus från New York till Moskva med sina egensinniga framträdanden. Nu aktuella med nya albumet ”Für Frauen ist das kein Problem”, det andra tillsammans med populära tyska sångerskan och musikern Anette Humpe, drar de ut på ny turné nästa år.

Max Raabe är inte de yviga gesternas man och låter därför musiken tala för sig själv, men trots sin minimalistiska scenapproach lyckas han ändå med konststycket att ge storslagna konserter. Genom en dos av det dekadenta Berlin, som blandas ut med kubansk rumba, lycklig foxtrot och elegant tango, utlovas en fantastisk helhetsupplevelse.

Nu är det alltså klart att Max Raabe & Palast Orchester besöker Sverige för en efterlängtad konsert på Lisebergshallen i Göteborg nästa år. Något som bara inte får missas!