Julshow 2013

+ Kalle Moraeus, Sanna Nielsen & Orsa Spelmän

Datum har passerat

Kalle, Sanna och Orsa Spelmän bjuder in till en kväll med värme, humor och julstämning. Klassiska julsånger framförda av några av Sveriges främsta artister och musiker.

Född in i en musikalisk familj var det aldrig några tvivel om vad Kalle Moraeus skulle sysselsätta sig med. Efter studier på musikhögskolan hamnade i Kungliga Filharmoniska Orkestern.

Kalle gjorde sig ett namn som flitigt anlitad studiomusiker. Efter att Benny Andersson hört av sig och efterfrågat Kalles tjänster satte han tillsammans med sina bröder Olle och Perra Moraeus, Nils Göthe och Leif Göras ihop det som kom att bli Orsa Spelmän. Samarbetet med Benny Andersson har fortsatt och tillsammans har de gjort ett stort avtryck i svensk populärmusik. Förutom tidigare nämnda består Orsa Spelmän även av Pether Olsson. Tillsammans medverkade de i Melodifestivalen 2010.

Kalle har förutom sin skivkarriär lett och medverkat i flera tvprogram; Egna serien Moraeus Med Mera, Körslaget och som julvärd i Svt och nu senast som programledare för Grammisgalan.

Med sig har Kalle och Orsa såklart det eminenta bandet Hej Kalle! under ledning av Johan Granström

Sanna Nielsen slog igenom redan som 11-åring och är i dag en av våra mest folkkära och respekterade artister. Som den yngsta artisten någonsin hamnade hon på första plats på Svensktoppen med ”Till en fågel”.

2008 tog karriären rejäl fart när låten ”Empty Room” slutade på en 2:a plats i Melodifestivalen och fick Svenska folkets röst.  Sen dess har hon hunnit släppa skivor, turnera och medverka i Melodifestivalen hela 6 gånger.  I november och december 2012 gjorde Sanna en egen utsåld julturné i kyrkor över hela Sverige. SVT spelade in föreställningen och sände en konsertspecial på juldagen med en miljonpublik.

CIRKATIDER för kvällen
Dörrar: 18:00
Foajé: 18:30
På scen: 19:30
Slut 22:00

Föreställningen har paus