Henrik Dorsin

Datum har passerat

Henrik Dorsin är en av våra mest älskade komiker, skådespelare och artister. Han har rönt stor framgång, bland annat med karaktären Ove från ”Solsidan” och ”Kontoret”, humorgruppen Grotesco och huvudrollen i Monty Python-musikalen ”Spamalot”.

2009 sjöng Henrik Dorsin på Grotescos monsterhit ”Tingeling” som både toppade svenska singellistan och tog sig in på Svensktoppen. Han har också gjort sig känd för sina underfundiga kupletter och i höst är han aktuell med sin nya marsch ”Släpp in lite höst”.

I sitt kritikerrosade ”Sommar i P1” från 2012 tog Henrik Dorsin med sig en hel orkester till radiostudion och varvade egenkomponerade låtar med humoristiska episoder från sitt liv.

Till våren åker Dorsin ut på Sevrigeturné med föreställningen ”Näktergalen från Holavedsvägen”. Om föreställningen skriver han:

Hejsan!

Jag sitter och skriver på en föreställning åt mig själv och en liten orkester. Det är ett slags humorkonsert i två akter med titeln ”Henrik Dorsin – Näktergalen från Holavedsvägen”. Det är en galakväll som går åt helvete av och med just Henrik Dorsin och Den Vedervärdiga Orkestern från Hoting.

Jag kommer sjunga, prata och kanske dansa lite. Det är mest nyskrivet material, men jag kommer nog låna några gamla grejer och idéer av mig själv vid behov.

Hoppas ni kommer att gilla den.

Med vänliga hälsningar,
Henrik Dorsin