Dave Edmunds & Band

+ Billy Bremner Trio

Datum har passerat

Den 12 maj kommer britten Dave Edmunds tillbaka till Malmö för en efterlängtad konsert på KB! Dessutom bjuder Billy Bremner Trio på några låtar som uppvärmning!

Vi har Chet Atkins att tacka för Dave Edmunds. ”It was like an angel coming into my life” som Dave själv beskrev upplevelsen vid upptäckten av denne gitarrist.

Efter att ha spelat i en mängd lokala band i Cardiff samt bildat den kortlivade gruppen Love Sculpture, började han jobba som tekniker i en inspelningsstudio, men också på ett eget projekt. En samling låtar där ljudbilden från rockmusikens tidiga 50-tal låg i framkant. Ett av resultatet blev hans version av Smiley Lewis ”I Hear You Knocking”. En låt där Dave själv spelar de flesta instrumenten. Plattan blev favorit hos radiodiscjockeys i hela Europa och försäljningsmässigt seglade den uppför listorna över hela västvärlden.

I mitten av 70-talet drog Dave till London där han började samarbeta med Nick Lowe. Genom att addera gitarristen/sångaren Billy Bremner samt trummisen Terry Williams i sättningen blev slutligen gruppen Rockpile född. Några hårda år av livets goda gjorde att gruppen några år senare föll samman och Dave fortsatte på egen hand. Vi har sedermera fått album som ”Twangin'”, ”D E 7th”, ”Information”, ”Riff Raff” och ”Closer to the Flame”. Dave har just fyllt 70 år, men är mer spelsugen än någonsin!

Line up:
Dave Edmunds – sång/gitarr
Micke Finell – sång/sax/gitarr
Ingemar Dunker – trummor
Tommy Cassemar – bas
Calle Brickman – piano

VIKTIG INFORMATION:
På grund av logistiska problem att genomföra Sverigekonserterna med Dave Edmunds redan i februari flyttas de fram till maj. Det nya datumet för konserten i Malmö är den 12 maj 2017.

Redan köpta biljetter gäller till det nya datumet. Kan du inte gå på konserten den 12 maj återbetalas biljetten. Vill du återlösa din biljett gör du det genom att kontakta Biljettforums kundservice, senast den 16 januari 2017. Efter detta datum återbetalas inga biljetter!