Franska Trion återvänder till Malmö

Franska Trions senaste Malmöbesök kan bara beskrivas som en succé! Två utsålda kvällar på Victoriateatern talar för sig själva. Nu riktar kultbandet åter blickarna mot Malmö och den 14 april gästar de Palladium för att framföra sin säregna och älskade musik. Biljetterna släpps i detta nu!

Franska trions musik är svår att beskriva men lätt att älska. Kanske är det någon slags rock. Eller blues, eller jazz. Den passar inte in någonstans men ändå överallt. Texterna är ett kapitel för sig, banala och mångfacetterade, lustiga och hemska, sorgliga och hoppfulla. Levererat av frontfiguren Matti Ollikainens passionerade, desperata och fullständigt oförställda röst. Tillsammans med vapendragarna Thommy Larsson (trummor) och Viktor Turegård (bas) är det en konstellation som fullständigt exploderar live. Det drivs ut onda andar, tröstar och ger hopp. Kort sagt ett ytterst kompetent band som levererar kväll efter kväll.

Franska Trion, en institution på den svenska musikscenen. Efter åtta album, drygt 100 låtar och ett oräkneligt antal livespelningar har bandet nått en kultstatus som få andra band har.

Matti Ollikainen och Franska Trion har vid sidan av sin egen musik samarbetat med Anna Järvinen, Håkan Hellström, Joel Alme, Stefan Sundström, Hästpojken, Mando Diao, Fibes oh Fibes, Peps Persson och Björn Olsson m. fl.