The Skatalites

Datum har passerat

Ska-bandet The Skatalites besöker Göteborg i höst! Gruppen som är ett av de riktiga originalen i genren bildades i mitten av 60-talet på Jamaica och nu har vi äran att presentera dem på Musikens Hus den 28 september!

Bandet var redan från starten så heta att deras första rep blev till en show eftersom de bestämde att ta betalt från alla de som dykt upp på venuen där repet skulle hållas. De var Jamaicas toppmusiker som gick samman efter att ha spelat i andra band och på diverse skivinspelningar. The Skatalites blev genast legendariska, genom att kompa artister som Toots and The Maytals, Prince Buster, The Wailing Wailers med Bob Marley, Peter Tosh och Bunny Wailer. Gruppen har utan tvekan inspirerat otaliga artister inom genrer som till exempel reggae, punk, danchehall och dub.

Efter ett uppehåll på nästan tjugo år, omformades bandet i början av 80-talet och har sedan dess ruskat om publik i världens alla hörn. Sedan starten för över 50 år sedan har bandets väg varit lång och inneburit hårt arbete, och tyvärr har många av originalmedlemmarna lämnat jordelivet. Men The Skatalites kärlek till musiken är stor och så länge fansen uppskattar vad de gör kommer de oförtrutet att fortsätta leverera Jamaicas sound!

Extra info
Tyvärr uteblir support denna kväll då Partiet Trio tvingats ställa in sin medverkan pga oförutsedda händelser.