Yasiin Bey aka Mos Def

16 oktober Debaser MedisStockholm

Datum har passerat

*** KONSERTEN ÄR INSTÄLLD ***
Tyvärr måste vi ställa in konserterna med Yasiin Bey i både Stockholm och Köpenhamn. Detta på grund av fortsatt problem med artistens pass. Vi som arrangör hade hoppats på att detta skulle vara löst nu 5 månader senare, men det verkar inte så och i nu läget har vi beslutat att inte flytta fram konserterna ytterligare en gång till. Samtliga biljetter återbetalas via inköpsställe.

Yasiin Bey aka Mos Def lämnade för ett par år sedan sina rötter i Brooklyn och flyttade till Kapstaden i Sydafrika. Det är annars New York som strömmar i blodet hos den legendariska rapartisten, som sedan slutet av 90-talet har varit en av den alternativa hiphop-scenens främsta representanter och förmedlat socialt medvetna texter med stor omsorg.

Karriären tog fart genom gästuppträdanden med bland annat De La Soul och som medlem i duon Black Star, som han startade tillsammans med Talib Kweli, vilket snabbt blev ett stort namn internationellt med en varierad och kompromisslös konstnärlig anda.

Det har blivit fyra studioalbum, filmroller och TV-serier samt en lång räcka med succéartade musikaliska samarbeten med bland annat The Black Keys, Kanye West, The Roots och Gorillaz, varav med sistnämnda hiten ”Stylo” inspelad tillsammans med Bobby Womack erövrade spellistor världen över.