DevilDriver

+ Sylosis, Bleed From Within

Datum har passerat

DevilDriver reste sig som en fågel Fenix ur askan efter att frontmannen Dez Faharas tidigare band Coal Chamber splittrats 2002. Fahara försökte med DevilDriver skapa ett betydligt brutalare sound, vilket manifesterades på den självbetitlade debuten som kom 2003.

Så här tio år senare har gruppen hunnit med att ge ut sex fullängdsskivor i och med att ”Winter kills” släpptes i somras. ”Winter kills” är en extremt solid skiva som blandar frenetiskt mangel med svulstiga gitarrmelodier och ett makalöst dubbeltrampande. Skivan visar helt enkelt att DevilDriver är ett band som fortsätter att leverera gång på gång.

Albumsläppen har följts av ett intensivt turnerande vilket gett DevilDriver rutinen som behövs för att kväll efter kväll leverera på topp. Trots sitt amerikanska ursprung har de sina musikaliska rötter i Skandinavien. Sedan starten har låtarna innehållit tydliga spår av In Flames och At the Gates erkända Göteborgssound, liksom av norsk melodisk black metal. Toppa det med Pantera-inspirerad groove/thrash och du har alla ingredienser som behövs.