Gina Dirawi gör konserter i Malmö och Göteborg i mars

Förra helgen gjorde hon sin scendebut på Popaganda i Stockholm inför en slutsåld festival. I januari släpper hon sitt debutalbum. Och i mars gör Gina Dirawi några exklusiva spelningar, där besök i både Malmö och Göteborg står på schemat.

Datum:
20/3/2022 – Malmö, Slagthusets TeaterBiljetter
22/3/2022 – Göteborg, Stora TeaternBiljetter

Biljetter släpps på onsdag den 20 oktober klockan 12:00 via Kulturbolaget.se.

Hon var en av våra medialt mest synliga personer men drog sig undan när hat och hot begränsade hennes liv, men nu har Gina Dirawi återvänt till offentligheten. “Sunday” och “Live and Die” var de första singlarna från det kommande albumet “Meet Me in Jannah”, och sista september släpptes den senaste singeln ”Blame It On Me”, en klassisk poplåt med Ginas karakteristiska röst som flyter ovanpå en utsökt melodi. Det kommande albumet innefattar ett dramatiskt hav av instrument och har spelats in tillsammans med Björn Yttling och Freja “Freja The Dragon” Drakenberg. Albumet släpps i slutet på januari 2022.

Under 2010-talet var Gina Dirawi en av Sveriges medialt mest synliga och uppmärksammade personer. Det var humorbloggen Ana Gina som blev en viral sensation, det var det breda folkliga genombrottet med programledarskapet i Melodifestivalen 2012 (vilket upprepades såväl 2013 som 2016), det var Musikhjälpen, Hungerhjälpen, radioprogrammet Hallå P3, Grammisgalan, Kristallengalan, egna tv-serien Ginas värld, en huvudroll på Stadsteatern och ett par säsonger då hon ledde Idol. Det var också uppdraget som julvärd i SVT 2015, vilket blev starten på en tillvaro av mordhot, livvakter, avskildhet, posttraumatiskt stressyndrom och i slutändan Jane Magnussons dokumentär ”Vad hände Gina Dirawi?”.

Våren 2020 återvände Gina till offentligheten med den hyllade romanen ”Paradiset ligger under mammas fötter” och nu, ett drygt år senare, verifierar hon sin mångsidighet genom att skjuta nytt liv i musikkarriären som aldrig riktigt kom på banan då när uppdragen duggade som tätast.