Santa Cruz och Crazy Lixx gör sig redo för KB-besök

Med sin riviga musik och oslagbara scennärvaro tog finska Santa Cruz världen med storm! Den 2 december ser du dem live på KB tillsammans med Malmös egna Crazy Lixx som support! Biljetterna är släppta!

Det finska hårdrocksbandet Santa Cruz bildades under sommaren 2007 av Archie Kousmanen och Johnny Parkkonen. Med inspiration från bland annat Skid Row och Guns N’ Roses valde de namnet Santa Cruz som titel på deras vision om det perfekta rockbandet. Inom kort anslöt övriga medlemmar i form av Middy Toivonen på bassist och Taz Fagerström bakom trumsetet och fyramanna-bandet var ett faktum.

Santa Cruz nådde den stora publiken 2009 genom den finska tävlingen Ääni ja Vimma och släppte sin andra demo samma år. Demon välkomnades med öppna armar av kritikerna. Sedan dess har ryktet om bandets explosiva shower och ösiga musik spridits världen över och har lett till att de 2013 delade scen med sina idoler i Skid Row under deras spelningar i Tyskland och Belgien. Någonstans mellan allt sitt turnerande har de även lyckats pumpa ut mängder av tung och högklassig musik. Den 6 oktober 2017 släppte Santa Cruz sin senaste platta “Bad Blood Rising” och i samband med detta ger sig rockarna från Helsingfors ut på en turné som för dem till Malmö i vinter!

Malmöbandet Crazy Lixx bildades 2002 av sångaren Danny Rexon och gitarristen Vic Zino. Bandets debutalbum släpptes i slutet av 2007 och nu är de aktuella med senaste skivreleasen “Ruff Justice”, bandets femte studioalbum. Skivan fick ett rejält mottagande och flertalet låtar kan även höras i det amerikanska tv-spelet Friday the 13th: The Game. Crazy Lixx är ute på turné och avslutar 2017 års Ruff Justice ´17 Tour på hemmaplan.